Communicatiestrategie & Advies

SEO staat voor Search Engine Optimization of - in het Nederlands - zoekmachineoptimalisatie. Een hele mond vol, hè?!


Wat is SEO?

SEO is een techniek die je kunt toepassen om hoger in de organische zoekresultaten van zoekmachines als Google te verschijnen. Organische resultaten zijn de ‘niet-betaalde’ zoekresultaten die door bijvoorbeeld Google zelf worden opgehaald. In tegenstelling tot SEA (search engine advertising) – waarbij je betaalt voor een advertentie – kun je de organische positie in zoekmachines niet be?nvloeden door middel van advertenties. Wel kun je ervoor zorgen dat de bots van de zoekmachine je site goed kunnen vinden. Dat doe je door middel van SEO.

Hoe werkt SEO?

Een zoekmachine (bijv. Google) toont organische zoekresultaten aan de hand van (de kwaliteit van) je website. Zo meet Google in hoeverre de inhoud van jouw website interessant is voor bepaalde zoekopdrachten en hoe gebruiksvriendelijk de website is. Daarbij zijn twee aspecten van belang: technische en inhoudelijke aspecten. Anniek aan Z! kan je helpen bij het inhoudelijke gedeelte van SEO.

SEO teksten

De inhoudelijke aspecten van SEO hebben betrekking op de teksten op je website, de frequentie waarmee je nieuwe informatie op je website plaatst, linkjes, meta descriptions, tags, navigatie, koppen, etcetera.

Anniek aan Z! helpt je graag bij de optimalisatie van je website. Gezamenlijk definiëren we aan de hand van een interview de termen waarop je gevonden wilt worden. Vervolgens doe ik een zoekwoordenonderzoek voor je om die termen uit te breiden en alternatieve zoektermen te vinden.

Na het zoekwoordenonderzoek schrijf ik je webteksten. Dat kan variëren van eenmalige webtektsen tot het regelmatig schrijven van weblogs of nieuwsitems.
Nieuwsgierig naar wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan eens contact met me op, dan bespreken we je wensen!

Contact